Ben je de dagelijkse files in en rond Antwerpen beu?

Daar kunnen we samen iets aan doen. Als jij en andere verstokte spitsrijders wekelijks voortaan één of meerdere keren de spits mijden, dan kunnen we de files verzachten. En we belonen jou graag voor je gedragsverandering.

Hoe doe je mee?
Op dit ogenblik aanvaarden we geen nieuwe inschrijvingen meer. Vanaf 3 september gaan we opnieuw van start, samen met Gazet Van Antwerpen.

Hoe werkt het?

 1. De Olympus app detecteert automatisch op basis van je werk- en thuisadres of je in aanmerking komt voor spitsmijden, en dit volgens de regels van de stad Antwerpen.
 2. Je vult een kleine vragenlijst in om je huidige woon-werkverplaatsing in kaart te brengen.
  Wees eerlijk en correct. We vragen je ook het mailadres van je werkgever of HR verantwoordelijke op te geven. Bij het accepteren van onze voorwaarden ga je ook akkoord dat we bij jou en je werkgever gegevens (omtrent tijdstippen en woon-werkverkeer) mogen opvragen ter controle.
 3. Je mijdt de spits door:
  1. Vroeger of later aan te komen of te vertrekken zodat je niet tussen 7u-9u of 16u-18u in de paarse spitszone rijdt (zie regels spitsmijden). Wij meten dat automatisch met de Olympus app.
  2. Thuis te werken en dit te registreren in de app
  3. Met de fiets naar het werk te rijden. Wij meten dat automatisch met de Olympus app
  4. Met het openbaar vervoer naar het werk te komen. Wij meten dat automatisch met de Olympus app
 4. Elke week sturen wij je in de app een overzicht van je spitsmijdingen en diegene die je extra deed t.o.v. voorheen
 5. De spitsmijdingen worden elke 6 maand samengeteld. Volgende telmoment zijn op 30 maart 2018, 30 september 2018 en 30 maart 2019.

Lees zeker hoe je optimaal je spitsmijdingen kan registreren : klik hier.

De volledige algemene voorwaarden en privacy verklaring kan je hier vinden.